Uz gradonačelnika Mirka Dusparu koji ide u osvajanje petog mandata, ovaj je put njegova dosadašnja zamjenica, Tea Tomas, kao kandidatkinja za brodsko-posavsku županicu.
SLAVONSKI BROD – „Duspara Mirko – Nezavisna lista”, predstavila je danas svoje kandidate za lokalne izbore koji će biti održani u svibnju 2021. godine. Aktualni gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, petim mandatom želi dobiti potvrdu za svoj dosadašnji rad, a njegova sadašnja zamjenica, Tea Tomas, kandidatkinja je njegove stranke za brodsko-posavsku županicu.

Oboje su težišta svoje kampanje i glavne točke programa, predstavili danas u slavonskobrodskom kajakaškom domu uz rijeku Savu.

– Posljednjih osam godina, kao zamjenica gradonačelnika, direktno sudjelujem u izvršnoj vlasti Grada Slavonskog Broda. Ono što sam vidjela tijekom tog razdoblja jest razvoj grada i stagniranje te zaostajanje Brodsko-posavske županije. Propuštanje prilika koje se neće ponoviti, loše provođenje politike vladajućih, nebriga za poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike, iseljavanje koje se povećava iz godine u godinu; dovelo je do toga da smo među najnerazvijenijim županijama u Europi. Došlo je vrijeme za promjene, vrijeme da Brodsko-posavska županija krene novim smjerom i putem napretka. Naš cilj je da je učinimo gospodarski konkurentnom, podržimo naše proizvode i poljoprivredne djelatnosti i stvorimo demografske mjere koje provodimo i u Slavonskom Brodu. Cilj nam je da naši stariji stanovnici požive jednu dostojanstvenu starost. Danas pred vas stavljam svoje znanje i iskustvo, kako bismo vratili sjaj naše županije. – kazala je u obraćanju medijima kandidatkinja za županicu Brodsko-posavske županije, Tea Tomas.

Izvor (sbplus.hr)