SLAVONSKI BROD – Kandidatkinja Duspara Mirko nezavisne liste za županicu Brodsko-posavske županije Tea Tomas, danas je na tiskovnoj konferenciji za medije predstavila svoj program za nadolazeće lokalne izbore te kandidata za zamjenika župana u budućem mandatu.

„Godinama gledam Slavonski Brod kako se razvija, dok nam županija istovremeno stagnira, a ljudi iz nje odlaze. To nije slika županije kakvu želim jer možemo puno bolje od toga, a sad je vrijeme za bitne promjene koje će Brodsko-posavsku županiju uzdići iz popisa najnerazvijenijih županija i omogućiti joj da iskoristi svoje pune potencijale “, rekla je Tea Tomas.

Predstavila je i kandidata za svog zamjenika kroz iduće četiri godine Danijela Odobašića, koji posljednjih osam godina obnaša dužnost zamjenika načelnika Općine Gornja Vrba.

„Teu poznajem otkad smo suradnju započeli u odjelu za gospodarstvu Grada Slavonskog Broda i svjestan sam njenih mogućnosti, a znam i koliko volje i želje ima za promjenom. Ta promjena je zaista potrebna jer uljuljana aktualna vlast ne poduzima nikakve korake napretka, već dozvoljavaju da naša županija propada iz godine u godinu, zato je vrijeme za jedan novi smjer“, izjavio je Danijel Odobašić te dodao kako mu je zadovoljstvo biti dio ovog tima koji ima znanja i mogućnosti promijeniti Brodsko-posavsku županiju nabolje!

Kandidatkinja za županicu predstavila je svoj program koji obuhvaća tri ključna područja te koji je, kako i sama kaže, izvediv, realan i nužan za boljitak Brodsko-posavske županije .

„U mom programu nećete vidjeti pusta obećanja, već izvedive, realne i nužne projekte kojima ćemo našu županiju izvući iz kolotečine u koju je upala. Brodsko-posavska županija se može i mora promijeniti nabolje, treba jedan novi smjer razvoja, umjesto zaostajanja“, izjavila je Tomas te iznijela glavne odrednice svojeg programa.

Ubrzani razvoj županije

– Izrada strategije razvoja županije do 2030. godine
– Korištenje bespovratnih sredstava EU fondova za ubrzani razvoj na korist svih stanovnika
– Poticaji za obrtnike i male i srednje poduzetnike za razvoj njihovog poslovanja
– Usmjeravati razvoj poljoprivrede uz maksimalno korištenje raspoloživih EU poticaja
– Bespovratni poticaji za poljoprivrednike
– Izgradnja distributivnog centra s ULO hladnjačom koja omogućava dugotrajno skladištenje voća i povrća, a poljoprivrednici mogu svoje proizvode prodavati kada je to njima najpovoljnije

Demografske mjere i skrb za starije

– Zaustaviti iseljavanje s područja cijele županije
– Mjere za olakšavanje stambenog pitanja mladim obiteljima
– Razvojem gospodarstva stvoriti uvjete za život i rad
– Produženi boravak u školama kao pravilo, a ne iznimka
– Obnova i dogradnja škola za jednosmjensku nastavu svih učenika
– Proširenje mreže i kapaciteta javnih i privatnih domova za starije osobe na području cijele županije
– Transparentnost lista čekanja u domovima za starije
– Uvođenje programa „asistent-njegovatelj“ za brigu o starijima u vlastitom domu

Zelena županija kao imperativ održiva razvoja

– Zbrinjavanje otpada pametnim i modernim rješenjima za održivi razvoj
– Saniranje divljih odlagališta koja truju ljude, vodu, zrak i biljke
– Izgradnja novih postrojenja za organsko recikliranje iz biootpada za proizvodnju komposta, digestata i biogoriva
– Izgradnja županijskog centra za gospodarenje otpadom s MBO postrojenjem, uređajem za pročišćivanje otpadnih voda i plohama za otpad

„Posljednjih osam godina sudjelujem u izvršnoj vlasti Slavonskog Broda i znam što je našim stanovnicima bitno i kako to ostvariti. Izađite na izbore 16. svibnja jer vaš glas je bitan, a zajedno možemo napraviti našu županiju boljim mjestom za život“, zaključuje Tea Tomas.